NANOKAR
(+90) 216 526 04 90
Pendik / İstanbul
info@nanokar.com

BlogCanlı Hücre Görüntüleme Ve Analiz Sistemi Nedir ? Kullanım Alanları

22 Eylül 2023by admin
Canlı Hücre Görüntüleme Ve Analiz Sistemi Nedir ? Kullanım Alanları

Hücre görüntüleme ve görüntüleme sistemleri günümüzde hücre kültürü çalışmalarının seyrini değiştirir nitelikte önemli bir alandır ve bu kapsamda birçok yöntem kullanılmaktadır.

Hücre kültürü çalışmalarında önemli aşamalarından biri olan; hücre kültürü çalışmalarını görüntüleme ve analiz kısmıdır. Bu kapsamda bir çok karmaşık mikroskop sistemi bulunmaktadır.

Görüntüleme mikroskoplarının büyük bir çoğunluğu hücreyi bulunduğu optimum ortamından dışarı çıkartarak (hücre kültürü ortamını büyük ölçüde bozarak, hücreleri strese sokma riski alarak ) az sayıda görüntü ile uzun aralıklarda olarak bu işlemleri yapabilmektedir.

Canlı Hücre Görüntüleme Ve Analiz Sistemi Özellikleri Nelerdir?

Nanoentek JULIBr ve JULIFl cihazları ile yukarıda bahsi geçen zorlukları ortadan kaldırarak inkübasyon ortamı sağlamaktadır. Canlı hücre görüntüleme ve analiz cihazlarımız ile kısa zaman aralıklarında fotoğraflamaları yapabilir, her fotoğrafın confluence ( yoğunluk ) analizini yapabilir, fotoğraflardan oluşan gelişme videolarını ve büyüme grafiklerini alabilirsiniz.

Cihazın ergonomik tasarımı ile görüntüleme ünitesini inkübatör içerisine koyarak görüntülerin minimum 1 dakika aralıklarla alınabilmesini sağlıyor, lineer grafikler yerine noktasal parabolik grafikler alabiliyorsunuz. Bu işlemleri yaparken hücreleri hiçbir zaman inkübatör içerisinden çıkarmamış ve hücreleri strese sokmamış oluyorsunuz.

Bu cihazlar ile sadece Bright ( beyaz Işık ) çalışma yapabildiği gibi floresan GFP ve RFP boyalı hücreleri de ayrı ayrı görüntüleme sansına sahip oluyorsunuz. Aynı anda merge ( birleştirme ) fonksiyonu ile hem beyaz ışık görüntüsünü, hem floresan görüntüsünü, hem de birleştirilmiş görüntüyü ayrı ayrı elde edebiliyorsunuz.

Canlı Hücre Görüntüleme Ile Mikroskop Farlılıkları Nelerdir?

Bu sistem dijital görüntüleme sistemine sahip olup 4x objektifi ile rutin hücre kültüründe yapılması gereken bütün görüntülemeleri yapabilir.

  • Dijital olarak 256 kat büyütme özelliğine sahiptir.
  • Sistem bir mikroskop değildir.
  • Oküler bir sisteme sahip değildir.

Fakat kamera ataçmanlı floresanlı bir mikroskobun yapabileceği temel işlevleri yerine getirebilmektedir.

Canlı Hücre Görüntüleme Ve Analiz Sistemi Kullanım Alanları

Sistem birçok hücre kültürü çalışmasında kullanılabilmektedir. Bunlar;

  • Zaman Aşamalı Canlı Hücre Görüntüleme ( Time Lapse Cell Monitoring )
  • Hücre Büyüme Görüntüleme ( Cell Growth Monitoring )
  • Hücre Göçü Deneyi ( Cell Migration Assay )
  • Hücre Confluence Belirleme ( Cell Confluence Dedection )
  • Hücre Kültürü Kalite Kontrol ( Cell Culture Quality Control )
  • Proliferasyon Deneyi ( Poliferation Assay )
  • Kök Hücre Gelişimi
  • Hücre Temelli Optimizasyon Çalışmaları ( Cell Based Assay Optimization )
  • Hücre sayımı & Canlılık ( Cel Viability And Counting ) vs. gibi birçok çalışmada kullanılabilmektedir.
Hücre Sayımı Nedir Ve Özellikleri Nelerdir?

Bütün kültürler için yapılması gereken canlı-ölü hücre sayımı için cihaz üzerinde bir sayım özelliği bulunmaktadır. Bu sayede klasik trypan blue boyama yöntemi kullanılarak hücre sayımını hemositometriden daha sağlıklı bir yöntemle yapabilir, ayrı bir hücre sayım cihazı içinde ek bir bütçeye ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz.

Bütün kültür çalışmalarınız da rahatlıkla kullanabileceğiniz Canlı Hücre Görüntüleme ve Analiz Cihazlarımızla tamamen doğru, gözle görülebilir ve belgelenebilir sonuçlarla birçok makale ve yayınınızda bilimsel temelli görüntülerle desteklenmiş sonuçlar verebilecek, sunumlarınızda ise videolarla destekleyerek sağlam dayanaklar sunmak için desteklemektedir.

WhatsApp
Gönder